Fyziológia chuti

Brillat-Savarin: Fyziológia chuti

Fyziológia chuti

Autorom tejto neobyčajnej knihy nie je nijaký kuchár, hoci jeho meno nájdeme v názvoch rozličných jedál, ale vážený radca Odvolacieho súdu, nositeľ radu Čestnej légie a člen niekoľkých učených spoločností vo Francúzsku v 18. storočí. Pán Savarin bol však najmä veľký gurmán a bonviván. Celý život zbieral materiály k svojmu dielu o gastronómii, ktoré podľa vtedajšej „módy“ nazval Fyziológia chuti. K jedlu pristupoval so všetkou vážnosťou, no zároveň aj s láskavým humorom. Ním sú prešpikované aj pôvabné príbehy, ktoré zahrnul do svojich úvah. A hoci od napísania tejto knihy uplynulo už dvesto rokov, jej autor nás dodnes učí umeniu vychutnávať si život.

Vydal: Tatran, 1987

3,00 €
Kód tovaru: 12280

Popis: 
tvrda väzba počet strán 211
Dátum zaradenia: 
12.02.2018
Dostupné k odberu: 
Ihneď

Stav knihy: 
zachovalý stav s obálkou

Ďalšie knihy z tejto kategórie